Anja Bull biografi

Som helt ung så jeg, ved et tilfælde, en tepotte udstillet på et bibliotek. Den ville jeg gerne have haft, men havde ikke råd. Så jeg tilmeldte mig et keramikkursus - men fik den besked, at tepotter var for ambitiøst - at det nok var bedst at starte ud med en kop. Det blev til en kop med et firben som hank. Det efterfølgende år købte jeg en billig sparkeskive og gik i gang med at dreje min første tepotte. Ligesom koppen fik tepotten et låg med en kat og den næste en stor vandsalamander.

I 2017 flyttede Michael og jeg til Bornholm, købte et charmerende hus i Rønne med plads til keramikværksted i kælderen, en god elektrisk drejeskive samt en lille topovn, der lige akkurat kunne komme ned ad kældertrappen. Her sidder jeg så og udvikler og forfiner mine unika kopper og potter. Jeg bevæger mig også uden for mit tepotte-univers med flødekander, sukkerskåle, tallerkener mv. og har i år renoveret badeværelset med tilhørende klinker fra mit værksted.

Jeg har en dansk-svensk gårdhund, som hver dag kommer med i skoven og på stranden. Der er en berusende og begejstrende livskraft i naturen, som inspirerer mig til mine keramiske værker og de helt nære ting som former og farver. Jeg ynder at bruge farverne koboltblå, halvmat turkis, grøn og orange i kombination med lerets egen farve.

Anja Bull glasurfarver
Anja Bull keramikværksted i Nørregade 39 Rønne

Keramikken sælges fra mit værksted, som har til huse i Rønne. Der er åbent efter aftale og kunder kan ringe fra søndag til torsdag eller alternativt sende en mail/sms/chat-besked.


Der er altid håndsprit til rådighed på mit værksted.