Anja Bull keramik
Biografi

Om Anja Bulls keramik

Skov, strand og dyreriget som inspirationskilde

Anja Bull keramikværksted i Nørregade 39 Rønne

Jeg har en dansk-svensk gårdhund, som hver dag kommer med i skoven og på stranden. Der er en berusende og begejstrende livskraft i naturen, som inspirerer mig til mine keramiske værker og de helt nære ting som former og farver. Jeg ynder at bruge farverne koboltblå, halvmat turkis, grøn og orange i kombination med lerets egen farve.


I 2017 flyttede Michael og jeg til Bornholm, købte et charmerende hus i Rønne med plads til keramikværksted i kælderen, en god elektrisk drejeskive samt en lille topovn, der lige akkurat kunne komme ned ad kældertrappen. Her sidder jeg så og udvikler og forfiner mine unika kopper og potter. Jeg bevæger mig også uden for mit tepotte-univers med flødekander, sukkerskåle, tallerkener mv. og har i år renoveret badeværelset med tilhørende klinker fra mit værksted.

Anja Bull skål til morgenmad eller slikskål
Anja Bull keramik - græs
Tekop med hund som hank

Keramikken sælges fra mit værksted, som har til huse i Nørregade 39 i Rønne.

Der er åbent efter aftale - Ring frem til og med torsdag eller alternativt send en mail, sms eller chat-besked.

Har arbejdet med ler i mange år

Som helt ung så jeg, ved et tilfælde, en tepotte udstillet på et bibliotek. Den ville jeg gerne have haft, men havde ikke råd. Så jeg tilmeldte mig et keramikkursus - men fik den besked, at tepotter var for ambitiøst - at det nok var bedst at starte ud med en kop. Det blev til en kop med et firben som hank. Det efterfølgende år købte jeg en billig sparkeskive og gik i gang med at dreje min første tepotte. Ligesom koppen fik tepotten et låg med en kat og den næste en stor vandsalamander.